Mia solo

 

Mia är van solist både när det gäller konserter och dansspel. Hon har ägnat många år åt att utveckla sin personliga stil, och har ett uttrycksfullt och eget solospel. Som solist och pedagog resor hon runt både i Sverige och utomlands för att spela konserter och hålla workshops. Hon har som solist även framträtt med dirigenter, orkestrar och körer, som exempelvis Anders Berglund, Sveriges Radios Symfoniorkester, Stockholms Filharmoniska Orkester, Värmlands Nations Kör i Uppsala och kören Ymna i Göteborg.

För bokning av Mia Marin, eller andra frågor, kontakta Mia på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., eller ring 070-2489636. 

 

"Det är inget att hymla om, Mia Marine är en av våra absolut främsta unga fiolspelmän både imiamarin 2  musikaliskt och tekniskt hänseende.

Hon har ett oförväget uttryck och smittande energi i sitt spel, det spritter av glädje, charm och briljans – men det är ett spel som inte väjer för konstnärliga utmaningar och djup, ett spel på högsta konstnärliga nivå. Hon har djupa rötter i västvärmländsk folkmusik och är för mig på många sätt en typisk värmlänning – står självklart med fötterna på jorden men mitt i världen – men har under den tid jag fått följa henne också tagit till sig låtspel från t.ex. Uppland och Gästrikland på ett sådant sätt att det blivit en del av hennes musikaliska identitet, med fullständig självklarhet och stor nyfikenhet.

Mia är också en ovanligt kreativ och komplett musiker, hon komponerar, arrangerar och improviserar med samma självklara musikalitet som hon spelar. Hon trivs lika bra i rollen som ensemblemusiker som solist. Hon är dessutom en besjälad och skicklig pedagog, vilket inte alltid är fallet med framstående musiker. En kollega till mig beskrev Mia innan jag träffat henne med orden ”hon skulle kunna bli vad som helst, hon är fantastisk” – jag kan bara hålla med och är glad att hon valt folkmusik som sitt uttryck."

Sven Ahlbäck

Pressbilder

Technical Rider

Technical_rider_Mia_Marin

Band